It’s peanuts! – pindakoekjes met chocolade

It really is peanuts om deze pindakaaskoekjes te maken. Ik moet eerlijk toegeven dat deze koekjes er kwamen door weeral, een domme stommiteit van mezelf. Pinda’s kopen en denken dat ze gezouten zijn maar uiteindelijk naturel blijken te zijn. Niet het gewenste effect bij een biertje voor gasten dus. Met als gevolg een hoop ongezouten pinda’s die perfect in deze heerlijke, comforting koekjes zijn uitgedraaid. Ik deed er was zeste van citroen in en voor mij maakt dit de koekjes helemaal af!

Voor ongeveer 40-50 koekjes

  • 125 gram boter
  • 150 gram pindakaas
  • 100 gram bruine bastaardsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 230 gram bloem
  • vanillesuiker
  • rasp van een halve citroen

Topping:

  • 200 gram ongezouten pinda’s 
  • 200 gram chocolade

Simpeler kan het haast niet. Voeg alle ingredienten (behalve de pinda’s) samen en kneed tot je een stevig deeg hebt. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

DSC05264.JPG

Vorm balletjes van ongeveer 15 gram en duw ze in 2 richtingen plat met een vork. Op enkele deed ik pindanootjes en op andere niet. Kwestie van keuze te hebben. Bak de koekjes op 180°C gedurende 15 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

DSC05294.JPG

Eenmaal afgekoeld dompel je ze halverwege in chocolade. Ik koos voor zwarte maar kan ook prima melk of witte chocolade zijn. Ik deed er enkele met en enkele zonder chocolade. Zo heeft iedereen de keuze.

bon ap