Bake off Vlaanderen #Afl2 – kannelbullar

Nog nooit had ik er van gehoord. Kannelbullar. Maar de zin om ze te maken was er onmiddellijk.¬†Uiteindelijk zijn kannelbullar te vergelijk met cinnamon rolls of kaneelbroodjes. Mmm heerlijk bij het aankomend herfstweer. Het verschil zit hem in de toevoeging van kardemom. Dat maakt het beduidend minder zoet. “The strugle is real” bij de kandidaten. Het was een plezier om naar hun pogingen te kijken. Een beetje overroepen ook naar mijn mening, de juiste knoop. Een echte toevoeging aan de smaak geeft het niet. Maar desalniettemin heb ik mijn beste knooptechnieken bovengehaald. Bedankt voor de handleiding Regula ūüėȬ†¬†

Voor 16 bullar’s:

 • 400 ml melk
 • 100 gram suiker
 • 12 gram gedroogde gist¬†
 • 1 ei¬†
 • 750 gram bloem
 • 5 gram kardemom¬†
 • snuif zeezout
 • 125 gram roomboter

Voor de vulling:

 • 150 gram boter
 • 150 gram suiker
 • 12 gram kaneel¬†

1 ei extra om te doreren. 

Bakkers houdt u klaar en bakken maar!

Doe bloem, ei, zeezout en kardemom in de mengschaal van je keukenrobot. Meng in een kommetje de melk, suiker en gist. Voeg dit toe aan de bloem en laat 10 minuten kneden tot een mooi deeg. Voeg de 125 gram roomboter in stukjes toe aan het deeg en laat nog eens 5 minuten kneden. 

Overdek de kom met een handdoek en zet op een tochtvrije plaats en laat 60 minuten rijzen. Ik zet mijn deeg altijd in de oven die uit staat. Zo ben ik er zeker van dat er geen tocht aankan. Ondertussen kan je al beginnen aan de vulling. Meng de zachte boter met de suiker en kaneel tot je een bruin mengel krijgt. 

Rol het deeg gelijkmatig uit tot je een grote rechthoek krijgt. Zorg er ook voor dat het deeg qua dikte overal gelijk is en niet te dik. Bestrijk het deeg met de vulling. Ik deed dat met mijn handen. Sla 1/3de van het deeg om naar het midden. En sla ook de andere kant voor 1/3de om naar het midden. Rol het deeg nog heel licht uit en snijd ze met behulp van een pizzaroller in ongeveer 16 strookjes. Draai het strookje twee maal rond je wijs- en middelvinger. En draai het uiteinde door het midden zodat de knoop ontstaat. 

DmWiFKDXcAAB48_

Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat ze onder een handdoek nog een 30-tal minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200¬įC. Strijk de broodjes in met het geklutste eitje (doreren) en sprinkel er wat suiker over. Bak ze gedurende 10-12 minuten tot ze goudbruin kleuren.

bon ap