Bake off Vlaanderen #Afl3 – Gelukskoekjes

Super leuke aflevering dit! De huisjes/woonwagens 😉 die ze in deze aflevering gemaakt hebben waren gewoonweg prachtig. Stiekem moest ik ook wel een beetje lachen met Saadia, die haar huisje helemaal sloopte en er een bouwwerf van maakte. #sorrynotsorry. Maar aan de gelukskoekjes van deze aflevering had ik me nog nooit gewaagd. Dus dit was voor mij de ideale gelegenheid! Ik begon al direct met het verzinnen van leuke spreuken voor in de koekjes. Want nu ja dat is nu eenmaal het leukste aan gelukskoekjes.

Voor ongeveer 20 koekjes;

  • 3 eiwitten
  • 40 gram bloemsuiker
  • 30 gram gesmolten boter
  • 40 gram bloem

Bakkers houdt u klaar en bakken maar!

Zorg voor een aantal leuke spreuken op papier. Zorg ervoor dat je papiertjes zo klein mogelijk zijn en plooi ze dubbel. Teken op je bakpapier drie cirkels van ongeveer 8 cm diameter. Een glas kan hierbij een goed hulpmiddel zijn. 

Verwarm je oven voor op 180°C. Klop de eiwitten samen met de poedersuiker stijf. Voeg hier de gesmolten boter en gezeefde (!) bloem aan toe.

Strijk ongeveer 1 eetlepel per cirkel uit op je bakplaat en zet ongeveer 5 minuten in de oven. Zorg ervoor dat ze niet te licht van kleur zijn, anders hebben ze geen krakje, maar zorg er ook voor dat ze niet te donker gebakken zijn want dan kan je ze niet meer plooien.

fortunecookie42

Thank god voor deze makkelijke how-to

Neem met een paletmes een koekje van de bakplaat, plaats in het midden je spreuk, vouw meteen dicht en vouw de punten over een mok of glas. Plaats je koekje in een muffinvorm of de bodem van het glas zodat hij zijn vorm behoud.

bon ap