Happy Halloween – Melting moments

De herfst brengt dan toch niet enkel slechte dingen met zich mee. Ik vergeet even de koude en het tekort aan zonneschijn en denk enkel aan de bladeren in alle mogelijke kleuren. EN! het beste van de herfst; Halloween! Halloween betekend voor mij gezellig griezelen. Natuurlijk staat decoratie hier centraal. Niet enkel het interieur krijgt er mooie oranje pompoenen bij maar ook mezelf decoreer ik ieder jaar in een ander akelig jasje. Heerlijk. Deze melting moments maakte ik voor een halloweenfeestje en decoreerde ik met enge spinnetjes en snoep. Maar de melting moment is bij ons in de familie toch al een zestal jaar een favorietje. Ik spotte ze dus zes jaar geleden bij Masterchef Australië. De naam zegt het zelf, ze smelten in je mond. En hoera! ze zijn nog een super makkelijk te maken ook!

Voor 25 melting moments.

  • 180 gram boter 
  • 80 gram bloemsuiker
  • 80 gram maizena
  • bakpoeder
  • 150 gram bloem

Vulling

  • 100 ml volle room
  • 125 gram pure chocolade
  • 50 gram boter

Verwarm je oven voor op 180°C. 

Meng de room en chocolade in een steelpannetje en laat op een zacht vuurtje smelten. Als de chocolade volledig gesmolten is kan je de boter toevoegen. Wanneer je een egaal mengsel hebt kan je deze minstens een uur laten afkoelen in de koelkast.

Zorg ervoor dat je boter op kamertemperatuur is. Heel even in de microgolfoven kan, maar let er op dat de boter niet te zacht wordt. Meng alle ingrediënten en kneed tot je een mals deeg bekomt. Rol hiervan balletjes ongeveer net zo groot als soepballetjes. Duw ieder balletje plat met je vork en bak af op 180°C gedurende 8 minuten.

   

Vul je spuitzak met de vulling en spuit op de helft van de koekjes een dun laagje. Daarna kan de zoektocht naar de perfecte bovenkant beginnen. Probeer de grotere koekjes samen te combineren en de kleinere.