It’s havertimer – sinaasappel havermoutkoekjes

Echt 100 procent dieetproof zijn ze niet, deze sinaasappel havermoutkoekjes. Maar wel een grote stap in de goede richting! Er komt nog wel wat boter en suiker bij kijken maar een pak minder dan bij andere koekjes. Je kan er dus van genieten zonder een mega groot schuldgevoel. Ze zijn licht en luchtig en heerlijk fris met de smaak van sinaasappel.

Voor ongeveer 20 koekjes;

  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 100 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 40 gram donker bruine suiker
  • 200 gram havermout 
  • zakje vanillesuiker
  • half zakje bakpoeder
  • 2 kleine eieren
  • rasp van 2 sinaasappels 
  • snuifje zout

Verwarm je oven op 170°C. De beste recepten zijn nog steeds degene waarbij je zo weinig mogelijk afwas hebt! Dat is ook het geval bij deze havermoutkoekjes. Alles in een kom mengen en hupla, je deeg is klaar en er is maar 1 kom afwas. Rol van het nogal plakkerige deeg bolletjes en plaats ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Duw ze wat plat en bak ze af op 170°C gedurende 10 minuten. Laat afkoelen en werk af met wat gesmolten chocolade. Bewaar ze tot een week in een luchtdichte koekjestrommel.