Let’s get ready to crumble! – Appelmuffins met crumble

Appelmuffins zijn zo al een topper maar in combo met deze crumble wordt hij overdreven lekker! Een laagje crumble net zoals bij een “knobbeltjestaart” en lekker sappige appeltjes met kaneelsmaak, wat wil je nog meer? Dat ze super makkelijk te maken zijn? Check! Het lekkerst zijn er vers uit de oven en net afgekoeld. Na 2 dagen verliest de crumble zijn krokantheid enigszins dus voila, hier heb je het perfecte excuus om ze allemaal zo snel mogelijk op te smullen! Graag gedaan 😉 

Voor ongeveer 12 muffins;

Muffins

 • 350 gram bloem
 • 2 eieren
 • 150 gram suiker
 • 100 ml zonnebloemolie 
 • 200 ml melk 
 • 2 appels
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 eetlepel kaneel
 • Snuif zout

Crumble

 • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
 • 100 gram bloem
 • 75 gram suiker
 • 30 gram haversmoutvlokken
 • 30 gram gehakte hazelnoten
 • 1/2 eetlepel kaneelappelcupcake
 •  

Verwarm de oven op 180°C. Meng alle droge ingrediënten in 

 

een kom. De bloem, suiker, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en snuif zout. Doe hetzelfde met de natte ingrediënten in een andere kom. De eieren, zonnebloemolie en melk. Giet deze nu bij de kom met droge ingrediënten en meng alles goed. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg toe aan het deeg en meng. Vul je muffinblik met papieren vormpjes. Verdeel het deeg over de 12 muffinvormpjes.

appelmuffins

We gaan verder met het maken van de crumble. Meng alles in een kom en kneed tot je boter en de droge ingrediënten brokken vormen. Het makkelijkste is om een knijpende beweging te maken met je vingers door het deeg. Verdeel alle crumble over de bovenkant van de muffins en plaats in de oven gedurende ongeveer 25 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.