Don’t worry, be hoppy – Paasmacarons met nutella

Altijd lekker macarons. Maar als ze zo cute als deze zijn smaken ze nog beter. Paasmacarons in de vorm van konijntjes met super schattige staartjes en gevuld met nutella. Deze gaan perfect op je paastafel staan. Met dit recept kan je ongeveer een 20-tal macarons maken. 

  • 300 gram broyage (150 gram bloemsuiker + 150 gram amandelpoeder)
  • 200 gram suiker
  • 140 gram eiwit
  • 70 gram water

Afwerking

  • Nutella naar smaak (lees; veel nutella)
  • 80 gram gesmolten chocolade
  • Wat hagelslag

paasmacaronn

Meng de helft van het eiwit (70 gram) met de broyage tot een soort spijs. Breng het water met de suiker aan de kook tot 121°C. Klop ondertussen de andere helft van de eiwit (70 gram) luchtig. Eens je suikerwater de juiste temperatuur heeft, zet je je keukenrobot op middelhoge snelheid en giet je het suikerwater straalsgewijs onder de eiwitten. Klop tot het zo goed als afgekoeld en glanzend is. Spatel het eiwit helft per helft onder de spijs. Meng alles tot een egale massa en begin met macaroneren. Wat wil zeggen dat je ervoor zorgt dat het beslag gaat glanzen door er de lucht uit te kloppen. Dit doe je door een pannenlikker van links naar recht klopt in je mengkom. Doe dit voor ongeveer een minuut. Net zolang tot je een glans krijgt en het mengsel vloeibaarder wordt.

paasmacaron

Teken op een stuk bakpapier cirkels van ongeveer 3.5 cm diameter. Doe dit met behulp van een ronde uitsteker. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit zo gelijk mogelijke cirkels. Spuit bij enkele van de macarons 2 lijntjes. Deze zullen achteraf de oren van de konijntjes worden. Bak de macarons in een oven van 150°C voor 10 minuten. Laat ze op het bakpapier afkoelen en haal ze eens afgekoeld, voorzichtig van het papier af. Spuit met een spuitzak de nutella zo gelijkmatig op één macaronsschelp en zoek het topje dat hier het beste bij past. Plaats ze voor een half uurtje in de koelkast en smelt je chocolade voor de afwerking. Ik maakte van bakpapier een spuitmondje zoals voorgedaan op de foto hieronder. Hiermee spoot ik hoopjes chocolade (net zoveel als dat ik macarons met oortjes heb) en besprenkelde deze met hagelslag. Plaats de staartjes even in de vriezer en begin met het tekenen van de gezichtjes van de konijntjes. Neem je macarons erbij en spuit hierop oogjes, neusjes en snorharen. Plak als laatste de staartjes erop.