What’s poppin? – poppy seeds lemon muffins

Het lijkt misschien een rare combo. Poppy seeds aka maanzaad in een zoet gebakje zoals lemon muffins. Maar geloof me! Het werkt. Het maanzaad geeft de citroen muffins letterlijk een extra pop! De muffins zijn lekker luchtig, vochtig en super fris van smaak. Ideaal voor warme dagen als deze. Nog een pluspunt: ze zijn echt te makkelijk te maken. Je kan bij dit recept ook de citroen vervangen door limoen of sinaasappel.

Voor ongeveer 16 muffins;

 • 23O ml melk
 • 125 gram arachideolie (zonnebloem kan eventueel ook)
 • 2 eieren
 • sap van 2 citroenen
 • 125 gram suiker
 • 300 gram bloem
 • 1 koffielepel bakingsoda
 • rasp van 2 citroenen
 • snuif zout
 • 25 gram maanzaad

Topping:

 • 1 eetlepel citroensap
 • ongeveer 150 gram bloemsuiker
 • extra citroenrasp

Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar (suiker, bloem, baksoda, zout). Meng in een andere kom alle natte ingrediënten (olie, melk, eieren, citroenrasp en citroensap) maar voeg het citroensap als laatste toe. Giet het natte mengsel bij de droge  ingrediënten en meng alles met een klopper onder elkaar. Voeg als laatste de maanzaadjes toe. Zet de papieren cupcakevormpjes in een cupcakevorm en vul ze voor ongeveer 3/4 met het beslag. Ik gebruik hiervoor graag een ijsschep.

lemonmuffin

Bak de muffins op 200 graden gedurende 15 tot 20 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen en maak dan je glazuur. Meng hiervoor de poedersuiker met het citroensap maar voeg het citroensap geleidelijk aan toe. Het glazuur mag niet te lopend maar ook niet te dik zijn. Ga dus op je gevoel af. Druip het glazuur over de muffin en werk af met nog wat extra citroensap.