Espresso yourself – Mokkamousse met speculaas 

Alweer een klassieke smaak, ik heb nu eenmaal een zwak voor zo’n smaken. Deze mokkamousse met speculaas is dan ook snel het favorietje van veel mensen die er van proefde. De combo van mokka en speculaas is een match made in heaven en ook nog eens super easy om te maken. De mousse is intens van smaak en de speculaas zorgt voor een mooie zoete balans en crunch. Ik vulde koffiekopjes en het liefste werk ik ze af met wat slagroom en een chocolade koffieboontje (die zijn zooo lekker!) Presenteert mooi in een klein mokje! 

Voor ongeveer 10 kleine kopjes;

  • 100 ml water
  • 3 eetlepels oploskoffie
  • 2 gelatineblaadjes
  • 40 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 400 ml slagroom 

Afwerking

  • 200 ml slagroom
  • 50 gram bloemsuiker
  • 150 gram speculaas 
  • Chocolade koffiebonen

Week de gelatine in koud(!) water. Breng in een steelpannetje de suiker, oploskoffie en het water aan de kook en laat eventjes doorkoken tot je een siroopje krijgt. Los hier de uitgelekte gelatine in op en zet aan de kant. Klop de eidooiers los en voeg er straalsgewijs de siroop aan toe. Klop de slagroom stijf en schep deze voorzichtig onder het koffiemengsel. Bedenk de bodem van de potjes met een laagje gekruimelde speculaas.

mokkamousse

Vul het potjes met de mokkamousse en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Als extra kan je 100ml slagroom samen met 100 gram chocolade laten smelten en dit in een laagje over de mousse lieten. Is zeker geen must maar geeft de mousse wat meer diepte. Klop de slagroom samen met de bloemsuiker stijf, spuit toefjes op de mokkamousse en werk af met wat verkruimelde speculoos en een chocoladekoffieboontje.