Klassieker der klassiekers – Petit-beurretaart

I’m a sucker voor klassiekers. En wat is er nu nog klassieker dan petit-beurretaart. Elke oma, mama, tante of zus heeft er wel eens eentje gemaakt. Maar heb je nog geen vast familierecept waar je steevast aan vasthoudt? Dan is het dit recept dat je MOET uitproberen. Het is zo simpel maar ook zo leuk! In plaats van een taart bakken gaan we een taart bouwen. Het eerste koekje skip ik vaak met doppen in de koffie. Dat is in het begin moeilijker bouwen maar achteraf makkelijker snijden.

Voor een taart van 5 op 2 koekjes en 6 hoog(dit is vrij veel dus je kan het recept ook halveren):

  • 500 gram boter
  • 400 gram bloemsuiker
  • 2 pakjes petit-beurre koekjes
  • 3 eitjes
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 kop sterke koffie
  • Hagelslag

Zorg dat je boter mals is door deze enkele uren op voorhand uit de koelkast te halen of heel kort in de microgolf oven te zetten. Zet de koffie zodat hij kan afkoelen. Maak hem goed straf. Meng in een keukenrobot de bloemsuiker, boter, vanillesuiker en eieren en klop door tot je een egale botercrème bekomt. Plaats een laag koekjes op een schaal en smeer er een royale,gelijke laag botercrème op.  Herhaal deze stap met de rest van de koekjes maar dompel ze eerst in de koffie. Werk zo laag per laag verder tot je koekjes op zijn. Denk eraan dat je nog wat botercrème overhoudt om de bovenkant en zijkanten af te smeren. Strooi royaal hagelslag over de taart want hagelslag = life.